Kikapcs

Különleges emberek, különleges hobbija: csütörtökön startol a IX. Nemzetközi Oldalkocsis Találkozó Kiskunfélegyházán

Sport, túra, család, természet, esélyegyenlőség, segítség és még nagyon sok minden befér egy oldalkocsis motorba! Különleges emberek, különleges hobbija, amivel rengeteg örömet tudnak szerezni maguknak és másoknak egyaránt! Évente egyszer ez a sok csodabogár találkozik Kiskunfélegyházán, ugyanis idén már kilencedik alkalommal elstartol augusztus 10-12 között a Nemzetközi Oldalkocsis Találkozó a Városi Parkerdőben.

IX. Nemzetközi Oldalkocsis Találkozóra várják az érdeklődőket augusztus 10. és 12. között a Parkerdőbe. Dr. Ónodi Izabella és Ónodi Árpád szervezők hangsúlyozták, hogy idén is családi rendezvényre számíthatnak az érdeklődők, hiszen külföldről is évek óta visszatérő vendégeik között több nagycsaládos is érkezik Kiskunfélegyházára, írta meg a város honlapja.

SZÁMOS PROGRAMMAL KÉSZÜLNEK A GYEREKEK SZÁMÁRA

Mint írták, ennek jegyében a rendezvény keretében mindig gondolnak a gyerekekre, így Rátkai Zsuzsi a varázsbőröndjével és Vizi Jánosné Csilla bábokkal és játékokkal érkezik. A szervezők hozzátették, egyke zoknikból is készülnek majd bábok, és gyermekmotoroztatás is helyet kap a programok között a rendezvényen.

AZ IDŐSEKNEK ÉS A FOGYATÉKKAL ÉLŐKNEK IS SZERVEZNEK PROGRAMOKAT

Mindezek mellett, a korábbi évek mintájára idősebbeknek és a fogyatékkal élőknek is lehetőséget biztosítanak a részvételre: kiutaztatják motorokon a gondozottakat, természetesen csak azt, akinek kedve van hozzá. Sőt, a FONO-ból és az Idősek Nappali Intézményéből is érkeznek vendégek a találkozóra. A találkozó az első napon, csütörtökön valósul meg, amikor egy lecsós vacsorával is vendégül látják őket. Az idei vezetett túra célállomása Bugac, Aranymonostor lesz.

FINNORSZÁGTÓL IZRAELIG ÉRKEZNEK IDÉN A VENDÉGEK

Mint ahogy a szervezők ismertették, idén Finnországtól Izraelig érkeznek vendégek, szerencsére minden évben új országból érkezettekkel is találkoznak a rendezvényen. Ahogyan fogalmaztak, “egy világszinten összetartó közösségről beszélünk, akik bár nincsenek nagyon sokan, de bízunk benne, hogy évek múlva már, mint oldalkocsis központként emlegetnek bennünket világszerte”. Hozzátették, Ausztráliából, Spanyolországból, Szibériából is voltak már vendégek, akik ugyanúgy megcsodálják a magyar járműveket, ahogyan mi is sokszor technikai szempontból, kinézet szempontjából is érdekességként tekintünk az ő gépeikre.

ZENEI CSEMEGÉK, FELVONULÁS ÉS KASZKADŐR SHOW SZÍNESÍTI A PROGRAMOT

Természetesen a rendezvény napjain zenei csemegékkel is szolgálnak a szervezők: Dynamite Dudes, Stoned, Last, Hell City, Frederic Cornelius Quartett, Wolves of Babilon, Crash 5, Blues 4 You – felelnek majd a felhőtlen szórakozásért. Ezenkívül az elmaradhatatlan felvonulás, oldalkocsis kiállítás és szépségverseny is megtalálható a programok között, ahogyan érkezik a népszerű IZS-Team is oldalkocsis kaszkadőr show-val.

Forrás: kiskunfelegyhaza.hu/andride.eu

Fotó: kiskunfelegyhaza.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb