Kikapcs

Izgalmakban nem lesz hiány: első alkalommal motokrosszfutam is lesz a Nemzetközi Oldalkocsis Találkozón Kiskunfélegyházán

Első alkalommal szerveznek oldalkocsis motokrosszfutamot a csütörtöktől szombatig tartó Nemzetközi Oldalkocsis Találkozón Kiskunfélegyházán – közölte Ónodi Árpád, főszervező.

A VILÁG SZÁMOS PONTJÁRÓL ÉRKEZNEK A TALÁLKOZÓRA

Mint mondta, a kilencedik alkalommal megtartott rendezvény a motoros életformába nyújt bepillantást minden korosztálynak, a gyermekeknek, nagycsaládosoknak, fogyatékossággal élőknek és időseknek egyaránt. Sokuk számára oldalkocsi nélkül elképzelhetetlen lenne, hogy osztozzanak egy kis motoros élményben – tette hozzá. Finnországtól Izraelig a világ számos pontjáról érkeznek oldalkocsisok a találkozóra, de több országból, például Törökországból és Hollandiából rendszeresen visszatérő vendégei is vannak a fesztiválnak.

IDÉN ELŐSZÖR NEMZETKÖZI OLDALKOCSIS MOTOKROSSZFUTAMOT IS RENDEZNEK

A Félegyházi Motoros Baráti Kör Egyesület és a Kiskunfélegyházi Motorsport Egyesület szervezésében zajló rendezvény keretében a helyi Parkerdő mellett kialakított motokrosszpálya látványos bemutatók, továbbá az egyetlen magyar oldtimer oldalkocsis kaszkadőrcsapat, az Izs-Team showjának helyszíne lesz. A főszervező kiemelte: hosszas szervezőmunka eredményeként idén először nemzetközi oldalkocsis motokrosszfutamot is tartanak. A látványos bemutatón cseh, osztrák és magyar oldalkocsis motokrosszcsapatok mérik össze tudásukat és bátorságukat.

FLÚGOS FUTAM, FELVONULÁS ÉS KIRÁNDULÁS A PÉTERMONOSTORA – ÁSATÁSHOZ SZÍNESÍTI A RENDEZVÉNYT

Rendeznek továbbá Kiskunfélegyházán is áthaladó felvonulást, oldalkocsis kiállítást és szépségversenyt, valamint “flúgos futamot” is, ahol amatőr oldalkocsisok állnak majd rajthoz. A gyermekeknek pedig egyebek mellett motoroztatással és kézműves foglalkozásokkal készülnek. A környék turisztikai és természeti látványosságaihoz csoportos oldalkocsis túrát hirdetnek. Az elmúlt évben Szankon jártak, idén pedig a Bugac határában lévő Pétermonostora-ásatás látnivalóit és a modern látogatóközpontot ismerhetik meg az érdeklődők idegenvezetéssel. Az estéket ezúttal is koncertek zárják.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb