Kikapcs

Banán lekvár és gyömbéres-lime-os körtelekvár, készítsd ízlelőbimbóidat: lekvár különlegességek sokaságát kóstolhatod meg Kecskemét főterén

Az igazi édesszájú ínyenceknek kedveznek augusztus 17-én, csütörtökön 14 órától Kecskemét főterén, lekvárkóstoló lesz ugyanis a Kecskeméti Tanyai Termék Piacon, tudatta a szervező Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület.

Mint írták, a VII. Aranyhomok Térségi Lekvárversenyben szereplő, mintegy 55 féle lekvár kóstolására nyílik lehetőség a Tanyai Termék Piacon csütörtökön, ahol a hagyományos baracklekvárok mellett igazi különlegességeket is megízlelhetnek az édesszájú ínyencek a kreatív lekvár kategóriában.

BANÁN LEKVÁR ÉS GYÖMBÉRES – LIME-OS KÖRTELEKVÁR IS LESZ A REPERTOÁRBAN

A lekvárversenybe 20 háziasszony nevezett 55 üveg, saját készítésű lekvárral, 8 településről. Sőt, egy lelkes háziasszony Kecskemétről 14 féle lekvárral jelentkezett a versenyre. Olyan különlegességek kóstolására nyílik lehetőség, mint az őszibarack-sárgadinnye lekvár fehércsokival, banán lekvár, gyömbéres-lime-os körtelekvár vagy a sárgabarack lekvár málna meglepetéssel.

A szervezők tájékoztatása szerint a verseny eredményhirdetésére a Hírös Héten kerül sor, az „Aranyhomok” színpadon augusztus 23-án, szerdán 17 órakor. Ott dől el, kik lesznek a három kategória győztesei, valamint ki nyeri a „Térség lekvárja” címet.

Forrás: Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület FB

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb