Mindenmás

Napi pakk: kellemes őszies időnk lesz Kecskeméten, ma van az Aradi Vértanúk Emléknapja

A hét utolsó munkanapjához érkeztünk, amit őszies, kellemes napsütésben tölthetünk el Kecskeméten. Fontos nap ez a mai, ugyanis ma van az Aradi Vértanúk Emléknapja. Az aradi vértanúkat a szabadságharc bukása után, pontosan ezen a napon, 1849. október 6-án végezték ki. Egy kis vidámságot, kulturális feltöltődést is csempészhetünk azonban a napba: ma lesz a megnyitója ugyanis Bukta Imre kiállításának a Hírös Agórában és a kecskeméti kosarasoknak is szurkolhatunk este. Ragadd meg a kávéd és tarts mai is a Kecskemét365 híreivel, meghoztuk a Napi pakkot!

MAI NÉVNAPOSOK

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden kedves Brúnó, Renáta és Csaba nevű Olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 1849. 10. 06-án, 174 éve Aradon kivégezték a magyar honvédsereg 12 tábornokát és egy ezredesét.
  • 174 éve Pesten kivégezték gróf Batthyány Lajos államférfit, Magyarország első alkotmányos miniszterelnökét.
  • 82 éve halt meg Kabos Gyula színész, komikus (Hyppolit, a lakáj).
  • 50 éve született Szekeres Adrienn énekesnő.
  • 8 éve, 94 éves korában meghalt Göncz Árpád író, műfordító, politikus, a rendszerváltás utáni első köztársasági elnök.
  • 6 éve halt meg Nepp József, Kossuth-díjas rajzfilmrendező (Gusztáv sorozat, Mézga család).

ŐSZIES IDŐNK LESZ MA KECSKEMÉTEN

Pénteken kezdetben sok lesz felettünk a fátyolfelhő, de napközben már zavartalanabb napsütésre készülhetünk. Az Időkép előrejelzése szerint maximum 22 fokra számíthatunk Kecskeméten.

JÖN BUKTA IMRE KIÁLLÍTÁSA A HÍRÖS AGÓRÁBA

Megnyitó: 2023. október 6-án, 17 órakor
Megnyitja: Bojár Iván András
Kurátor: Kozák Gábor
Bukta Imre a kortárs, magyar képzőművészet emblematikus alakja. Művei finom iróniával, szeretetteljes groteszkséggel jelenítik meg azokat az abszurditásokat, amelyeket a paraszti életforma felemás kelet-európai modernizációja hozott magával.
A Magyar Festészet Napján (október 18.) ingyenes. A kiállítás látogatható naponta 10-18 óráig.

BURKOLATJAVÍTÁSI MUNKÁLATOK MIATT TELJES ÚTZÁR ÉS SEBESSÉGKORLÁTOZÁS LÉP ÉLETBE AZ M0-M5 CSOMÓPONTJÁNÁL

Burkolatjavítási munkálatok zajlanak az M0-M5 egyik csomópontjában, ami miatt az érintett útszakaszokon teljes útzár is lesz – közölte a Magyar Közút kedden az MTI-vel. A lezárás a csomópont azon ágát érinti, amelyen a közlekedők az M5-ös autópályáról, Szeged felől az M1-es autópálya felé hajtanak fel az M0-s autóútra – tették hozzá.

A DEAC ELLEN LÉPNEK MA PÁLYÁRA A KECSKEMÉTI KOSARASOK

A múlt héten startoló bajnoki szezont sikerrel kezdte hazai környezetben a Kecskemét a Sopronnal szemben (83-80), míg aktuális vendéglátójuk, a DEAC egy nagy pofonba szaladt bele az Oroszlány ellen (59-80). Forray Gábor szerint az első fordulóban elszenvedett veresége ellenére a DEAC az esélyesebb, ám ez cseppet sem számít, hiszen a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét célja, hogy bravúrgyőzelmet zsebeljen be pénteken este Debrecenben. A cívis városiak ismét otthon léphetnek parkettre, míg Forray Gábor tanítványai az első idegenbeli megmérettetésükre készülnek. 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb