Kikapcs

Ha még nem néztél ki a Városháza padlásterének tetőkibúvó ablakán, két új időpontban is megteheted: folytatódnak a Városházi kulisszatitkok

A felújított városháza megnyitó ünnepségsorozatára meghirdetett városházi kulisszatitkok program továbbra is nagyon népszerű, az érdeklődés nem csökken. Ezért újabb két időpontban nyílik lehetőség az épületben a vezetett sétára, közölte szerkesztőségünkkel Kecskemét önkormányzata.

Folytatódik a barangolás a felújított kecskeméti Városháza épületében, méghozzá két újabb időpontban. Az érdeklődőknek:

  • 2023. október 27. (péntek) 17:30 órakor,
  • illetve 2023. október 28. (szombat) 10:30 órakor lesz lehetősége betekinteni a kulisszák mögé.

A program során betekintés nyílik olyan terekbe, amelyek a nagyközönség számára egyébként nem nyitottak. Kiderül, hogy milyen a kilátás a harangjáték teraszáról, vagy hol és miért használtak a restaurátorok nagy mennyiségű kenyérbelet. Megtekinthetőek lesznek a levéltár szekrényein az ’56-os golyóbelövések nyomai is, sőt még a padlástér tetőkibúvó ablakán is kikukkanthatnak az érdeklődők.  A séta időtartama: kb. 75 perc.  A séta nem akadálymentes, 8 éves kortól ajánlott, kényelmes cipő viselése javasolt, tájékoztatott az önkormányzat.

Mint írták, a jelentkezéseket a  [email protected] email címen várják (pontos dátum, időpont, résztvevők neve megjelölésével). A jelentkezéseket érkezési sorrendben fogadják, 30 fő/csoport létszámig. A séta a Városháza főbejáratától indul, gyülekező a kezdési időpontok előtt 10 perccel.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb