Mindenmás

Napi pakk: 27 fok, napsütés, szecessziós városnéző séta, és Travels Group koncert is vár ma rád Kecskeméten

Indul a kedd, és bizony nem lesz unalmas! Dübörög a Nyitott Városháza eseménysorozat Kecskeméten, színes programokkal várnak mindenkit a városban! Mutatjuk a mai időjárást, és hozzuk a születésnaposok listáját is! Főzd le a reggeli kávét, mi pedig szállítjuk mellé a napi pakkot!

MAI NÉVNAPOSOK ÉS AZ UTOLSÓ VACSORA

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Emil, Csanád, Ágost, Germán, Kara, Karsa, Viliam, Vilma és Vilmos nevű Szeged365 olvasónak! Érdekességek:

  • 86 éve született Gruber Hugó, Jászai Mari-díjas bábszínész, szinkronszínész,
  • 66 éve Fehér Anna, Jászai Mari-díjas színésznő, a Szomszédok című TV sorozat Almája,
  • 56 éve Kylie Minogue ausztrál énekeső, színésznő (I should be so lucky, Loco-Motion),
  • és 25 éve már annak, hogy újra megtekinthető lett Leonardo da Vinci mesterműve, Az utolsó vacsora.

NAPSÜTÉSES KEDDÜNK LESZ

Kedden a napsütés lesz a főszerep Kecskeméten, de délután egy hidegfront jön, viszont az előrejelzések szerint egyelőre úgy fest, hogy csapadéktól nem kell tartanunk. Kora reggel 9-16, délután 23-29 fokot mérhetünk városunkban.

DÜBÖRÖGNEK A PROGRAMOK

Színes programokkal vár mindenkit a Nyitott Városháza programsorozat Kecskeméten. Mára is jutott egy csomó esemény. Mutatjuk:

NEUMANN Smart Café – szabadegyetem a Lechner Kávéházban

  • 09:00 Reggeli kávé a Neumannal

Dubaiban is Kecskemét. Az egyetem belföldi és nemzetközi céljainak hatása Kecskemétre! Előadó: Kohi Habib – NJE külügyi irodavezető.

  • 10:00 Tízórai a Neumannal

Kerekegész. Nemcsak az egyetemistáké a világ! Előadó: Horváth Csanád – NJE Kerekegész alapító

  • 13:00 Délutáni kávé a Neumannal
  • 14:00 Uzsonna a Neumannal

Kecskemét IT biztonsága a TE biztonságod! Előadó: Dr. Göcs László – NJE informatikai igazságügyi szakértő

  • 15:00 Délutáni frissítő a Neumannal

H2 Kecskemét. Hidrogénben utazik Kecskemét! Előadó: Kis Dávid – NJE Hidrogéntechnológiai Tudásközpont igazgató

  • 16:00 Napzáró prosecco a Neumannal

Wise City Kecskemét

Előadó: Zoboki Gábor, ZDA –ügyvezető igazgató, vezető építész – Zoboki Építésziroda. A helyszínen megtekinthetők a Neumann János Egyetem legújabb járműtechnológiai fejlesztései.

  • 14:00 Kecskemét gyöngyszemei – szecessziós városnéző séta

Sétáljunk együtt a város szecessziós épületekben gazdag történelmi főterén! A túra során egy-egy épületet belülről is megismerhetünk, így még inkább nyomon követhetjük a modern magyaros stílus kecskeméti fejlődését. A séta a Városháza elől indul és a Rákóczi úton végződik, időtartama kb. 2 óra.  A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött: [email protected]. Helyszín: Főtér és belváros.

  • 16:00 Szecessziós kézműves foglalkozás a Hírös Agórával

A foglalkozáson stencilezéssel egyedi, szecessziós motívumokkal ellátott vászontáska készül, vicces és klasszikus kecske mintákkal, stencilezéssel, valamint ölelhető kicsi kecske figura varrással az újrahasznosítás jegyében. Helyszín: Városháza árkádok alatt.

  • 17:00 „Hagyomány és modernitás” – közönségtalálkozó

A hagyomány és a modernitás látszólag két párhuzamos egyenes, ami sohasem metszi egymást, ugyanakkor egymás nélkül mit sem érnek. Széchenyi István világos eszközt és célt fogalmazott meg e két fontos, életünket meghatározó fogalom kapcsán: „Tiszteld a múltat, hogy érthesd a jelent, és munkálkodhass a jövőn.” A nyugati világ a modernitás zászlaja alatt sok hagyományos értéket felrúg, ami szokásaink rendszerében káoszt eredményez. Lehet megoldást találni korunk társadalmának betegségeire? Vendégünk: Kassai Lajos Magyar Örökség Díjas lovasíjász. Beszélgetőtárs: Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere. Helyszín: Díszterem!

  • 18.30: Kassai Lovasíjász Iskola – Smuta Törzs bemutatója. Helyszín: Romkert.
  • 20:00 Travels Group koncert.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb