Kikapcs

Öt új bemutatóval készül a 2024/25-ös évadra a kecskeméti bábszínház

Öt új bemutatóval és két felújított előadással készül a 2024/25-ös évadra a kecskeméti Ciróka Bábszínház társulata. Kiszely Ágnes, a teátrum igazgatója az MTI-nek elmondta: mint minden évadban, ezúttal is úgy állították össze a bábszínház kínálatát, hogy valamennyi korosztályt megszólíthassák.

Bérletajánlatukban 3-3 előadást kínálnak az óvodásoknak és kisiskolásoknak, negyedikként pedig a népszerű Mikuláskuckót válaszhatja mindkét korcsoport, de továbbra is lesz négy éven aluliaknak és felnőtteknek szóló darabjuk is.     

OKTÓBERBEN JÖN ÖRKÉNY TÓTÉK CÍMŰ KISREGÉNYÉNEK SZÍNPADI ADAPTÁCIÓJA

Az évad első előadásának, Az előszobaszekrény boszorkányának próbái már el is kezdődtek. Pierre Gripari népszerű meséjét október elején mutatják be az iskolásoknak, Veres András rendezésében. Szintén októberben indul az ovisoknak szóló Almafácska előadás felújított változata, új szereposztással. Az előző évad végén, szakmai közönség előtt már bemutatta a társulat a Szikszai Rémusz rendezésében Örkény István Tóték című kisregényének színpadi adaptációját. Az előadást nyáron az Ördögkatlan Fesztiválon is játszották, október közepétől pedig a kecskeméti közönség is láthatja majd.     

AZ ÜNNEPEKRE IS KÉSZÜLNEK AZ ÉV VÉGÉN

Novemberben Cseri Hanna izgalmas kortárs meséjét, a Vörösfejű manikonyikot állítja színpadra az óvodásoknak Jankovics Péter rendező. A karácsonyi ünnepkörben új történettel várja a látogatókat a Mikuláskuckó, amely évek óta az adventi időszak egyik legnépszerűbb városi programja.

IZGALMAS LESZ AZ ÚJ ÉV IS

Az új esztendő elején, februárban visszatér a társulathoz a nagysikerű Tiszavirág előadás rendezője, Varsányi Péter, aki ezúttal a lámpalázról készít nem mindennapi produkciót az iskolásoknak Atanáz, a lámpaláz címmel. Tavasszal az egri Harlekin Bábszínházzal közösen hozza létre a társulat A boldogságárus meséje című előadást, amellyel a kórház gyermekosztályát is rendszeresen látogatják majd.     

A LÚDAS MATYI ZÁRJA AZ ÉVADOT

Az évad utolsó bemutatója a 2016-ban Üveghegy-díjat nyert Lúdas Matyi lesz, új szereposztással, az iskolás közönség részére. A felnőtteknek szóló előadások közül a Tóték mellett a Fábián Péter rendezésében látható Barguzin – lehullt csillag fénye is repertoáron marad, emellett pedig meghívott vendégelőadások is színesítik majd a kínálatot – sorolta az igazgató.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb