Kikapcs

Izgalmas előadásokkal készül a kecskeméti Ciróka Bábszínház a Bábművészeti Világtalálkozóra

A 10. Színházi Olimpia eseményein szerte Magyarországon a világ színházi életének meghatározó alkotói és előadásaik láthatóak. Hazánk 35 ország 200 társulatát fogadja majd az olimpián, 550 előadást mutatnak be mintegy 70 helyszínen. A programsorozat ideje alatt több fesztivál is megrendezésre kerül, köztük a Bábművészeti Világtalálkozó húsvéttól egészen Szent Iván éjjeléig. A Dél-keleti régióban három bábszínház összefogásával valósulnak meg az események, köztük a kecskeméti Ciróka Bábszínház szervezésében.

Március 21. nem csupán a meteorológiai tavasz kezdete, hanem a bábművészet világnapja is. Ennek alkalmából ismertették a kecskeméti Ciróka Bábszínházban a 2023. 04. 09. – 2023. 06. 30. között elstartoló Bábművészeti Világtalálkozó programjait.

EGYSÉGES MŰVÉSZETI KONCEPCIÓ MENTÉN VALÓSULNAK MEG A PROGRAMOK

A bábszínházi programsorozat keretében a Magyarországi Bábművészek Szövetsége tizenkét vidéki bábszínház összefogásával, egységes művészeti koncepció mentén valósítja meg eseménysorozatát. A Dél-alföldi régióban a következő három bábszínház együttműködésével születnek meg a programok: Békéscsabai Napsugár Bábszínház, kecskeméti Ciróka Bábszínház, és a szegedi Kövér Béla Bábszínház.

A PRODUKCIÓK NAGY MŰVÉSZETI ÉRTÉKEKET KÉPVISELNEK

A bemutatni kívánt produkciók nagy művészi értéket képviselő nemzetközi és hazai báb- és utcaszínházi előadások, workshopok, kiállítások, alkotói projektek. A nemzetközi fesztivál középpontjában a szakmai együttműködés áll. A bábművészet oldaláról a fejlődés, a találkozás, a kapcsolatépítés és természetesen a tudásátadás a cél, míg a nagyközönségnek a műfaj sokszínűségét, a minden korosztályhoz szólni tudó, értéket teremtő, minőségi előadóművészeti kategóriát kívánja bemutatni.

EZEK A PROGRAMOK VÁRNAK RÁD A KECSKEMÉTI BÁBSZÍNHÁZBAN

  • április 13. 18:00 Ciróka Bábszínház: Figurák Háza program – Yael Resooly: Paper Cut című produkciója (Izrael)
  • május 14. 11:00 Ciróka Bábszínház: Határtalanul magyar program
  • Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulat Brighella Bábtagozata: Történet a tálról és a kanálról (Románia)
  • május 27-29., június 3-4., június 24-25.: Szevasztok, Pajtikák! program Szabadtéri láncfesztivál három hétvégén át!

Forrás: ciroka.hu/szinhaz.org

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb