Kikapcs

“Próbálom megragadni, amikor a tájra, tárgyakra vetülő fény átlényegül egy érzésbe, gondolatba” – Ziegler Németh Ferenc műveiből nyílt kiállítás a kecskeméti Iparkamarában

Április 11-én, a Magyar Költészet Napján nyílt meg a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara kecskeméti székházának emeleti kiállítóterében Ziegler Németh Ferenc festőművész alkotásait bemutató kiállítás.

SZÁMTALAN KIÁLLÍTÁS FŰZŐDIK A NEVÉHEZ

Ziegler Németh Ferenc nevéhez több mint 100 egyéni, számtalan csoportos hazai és nemzetközi kiállítás fűződik. Az érdeklődő közönség láthatta már munkáit Izsákon, Kecskeméten, Cegléden, Budapesten, valamint Kerekegyházán is. A művész tagja a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének (MAOE), a Műhely Művészeti Egyesületnek, a Kecskeméti Képzőművészek Közösségének (KKK) és a Kunszentmártoni Képzőművészek Közösségének. Munkásságát 2014-ben Izsák Város Művészetéért emlékplakettel ismerték el, valamint ugyanebben az évben Bács-Kiskun megyei Prima díjra is jelölték.

RENDSZERESEN TART FESTÉSZETI KURZUSOKAT

2018-tól rendszeresen tart festészeti kurzusokat (pl.: Balatonfenyves, Fülöpháza, Kisrécse – Kendlimajor Művészeti Szabadiskola-Workshop), de ezen kívül szakkörök, vagy egyéb képzőművészeti foglalkozás keretein belül is igyekszik segíteni az erre fogékony érdeklődőket.

“MINDIG NYITOTT SZEMMEL JÁROK, ÉS RÁCSODÁLKOZOM A VILÁG MINDENNAPI SZÉPSÉGEIRE”

“Próbálom megragadni azt, amikor a tájra, az épületre, a tárgyakra vetülő fény átlényegül egy érzésbe, gondolatba. Arra törekszem, hogy versenyre keljek a látvány okozta élménnyel, hangulattal. Az alkotás nyújtotta öröm, az állandó fejlődés és nem utolsó sorban a megújulás lehetősége vonz a festészetben. Mindig nyitott szemmel járok, és rácsodálkozom a világ mindennapi szépségeire. A kezdeti időszaktól főleg olajfestékkel dolgoztam, valamint jó néhány éve megszerettem a porpasztellt, pár évig mással nem is dolgoztam, hogy minél inkább megismerjem a technika adta lehetőségeket. Napjainkban ismét elővettem az olajat is, de ezek mellett néha jól esik kicsit szenezni, akvarellezni, vagy éppen akrillal festeni” – árulta el a festőművész.

A tárlat 2023. május 5-ig látogatható munkaidőben, hétfőtől péntekig 8 óra és 16 óra között a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara kecskeméti székházának emeleti kiállítóterében.

Fotók: Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb