Kikapcs

Tíz vármegye vendégkiállítóival még vasárnap estig tovább dübörög a XVII. Helyi Termék Ünnep – Hungarikum Fesztivál Kecskeméten

Hungarikumok gazdag tárháza lepte el Kecskemét főterét, szerda óta ugyanis városunk központja ad otthont a XVII. Helyi Termék Ünnep – Hungarikum Fesztiválnak, mely egészen vasárnap estig várja az érdeklődőket.

A rendezvényt szerdán Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke nyitotta meg.

PÉNTEKEN KERÜLT SOR A KECSKEMÉT BORA DÍJÁTADÓRA

A megnyitót követően pénteken 18 órakor került sor a Kecskemét Város Bora idei évi díjátadójára a Mathiász János Borrend és a Kunsági Női Borrend közreműködésével. Kecskemét Város fehérborát a DAMAX Kft. készítette el. A Cserszegi fűszeres 2022-es évjárata kapta a megtisztelő címet. A vörösbor kategóriában pedig a kunszállási Polyák Borászat 2019-es Kunsági Kékfrankosa lett az első. A díjakat Lévai Jánosné, Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzatának tanácsnoka és dr. Fekete Gábor önkormányzati képviselő adta át. A díjátadót követően az érdeklődő közönség meg is kóstolhatta a nyertes borokat.

TÍZ VÁRMEGYÉBŐL ÉRKEZTEK A VENDÉGKIÁLLÍTÓK

Magyarságunk kiválóságait, a hungarikumok széles tárházát a tíz vármegyéből érkező vendégkiállító bemutatkozásán keresztül ismerhetik meg a fesztivál látogatói. A gasztronómiában, a színpadi műsorokban, a hagyományőrző programokban, bemutatókban is megelevenednek nemzetünk csúcsteljesítményei, amelyek különlegességük, egyediségük és minőségük folytán értékőrző- és teremtő üzenetet hordoznak, kifejezik a magyar életérzést.

Forrás és fotók: aranyhomok.hu/Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület FB

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb