Kikapcs

Tejespite szamóca lekvárral, slambuc és csülökpörkölt: Térségi Gasztrohétre hívogat a Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás a Hírös Héten

Az idei év újdonsága, hogy Kecskemét és térsége települései Gasztrohéttel várják a kedves vendégeket a XXVI. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállításon augusztus 22 – 26. között, az idén 89 éves Hírös Hét Fesztivál keretében, ahol a nagyközönség megismerkedhet a térség különleges ízvilágú ételeivel.

HELYBEN TERMELT ALAPANYAGOKAT HASZNÁLNAK AZ ÉTELEKHEZ

A Hírös Forrás szökőkút környékén az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület gasztroudvart rendez be, ahol az adott napon bemutatkozó települések kínálják a helyben megtermelt alapanyagokból készített, rájuk jellemző, hagyományos, főtt egytálételeiket és desszertjeiket a színpadi programok után, melyet a kilátogató közönség egy kellemes nyáresti vacsora formájában fogyaszthat el a helyszínen. Sőt, aki vásárol ezekből a finomságokból, az támogatja a térség településeinek kulturális tevékenységét is.

Így tehát holnaptól a Térségi Gasztrohét csábító ízekkel várja a finom ételek kedvelőit az alábbi kínálattal:

Augusztus 22. kedd 19 órától

  • Ballószög – kolbászos lecsó
  • Lajosmizse – tejespite szamóca lekvárral
  • Kerekegyháza – tarhonyás hús
  • Felsőlajos – tejespite sárgabarack lekvárral

Augusztus 23. szerda 19 órától

  • Helvécia – csülkös paprikás krumpli, csemege uborka
  • Kunszállás – slambuc
  • Fülöpháza – túróscsusza

Augusztus 24. csütörtök 18:30 órától

  • Orgovány – halászlé
  • Lakitelek, Tiszakécske – kemencés tarja lapcsánka ágyon, savanyúság, üdítő
  • Jakabszállás – káposztás kocka

Augusztus 25. péntek 19 órától

  • Nyárlőrinc – csülökpörkölt
  • Szentkirály – helyi ízesítésű lekváros palacsinta

Augusztus 26. szombat 17 órától

  • Tiszaalpár – halászlé
  • Bugacpusztaháza – palacsinta

Forrás: Hírös Hét Fesztivál FB

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb