Kikapcs

Móka és kacagás: idén is lesz őszindító családi fesztivál Kecskeméten

Ismét megrendezi őszindító családi fesztiválját szombaton a kecskeméti Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely – közölte az intézmény vezetője. Bognár Gabriella elmondta: a második alkalommal meghirdetett Szóraka Feszt sok más játékfesztivállal ellentétben nemcsak a gyermekekre koncentrál játékos programokkal, hanem a felnőtteket is várja, hiszen a fesztivál alapgondolata az, hogy „játszani mindenki szeret”.

A Szóraka Feszt rendezvényeinek sorát a múzeum előtti téren a Langaléta Garabonciások vásári tréfáival nyitják meg szeptember 7-én 10 órakor.

VÁNDORMUZSIKUS, KESZTYŰS BÁBOK ÉS VITÉZ LÁSZLÓ

Mint megtudtuk, ezt követően a Ziránó Bábszínház Kelekótya Haramiák című előadásában hagyományos kesztyűs bábok segítségével elevenedik meg a humoros történet, majd ebédig Gulyás László vándormuzsikus szórakoztatja az érdeklődőket a múzeum udvarán. A családi fesztivál vendége lesz a vásári játékok elmaradhatatlan szereplője, Vitéz László is – Takács Dániel és Lehőcz Zsuzsa előadásában –, aki ezúttal elásott kincset keres, majd a programokat kora este a Kolompos együttes Vitéz Levente című mesekoncertje zárja. A zenével és szerepjátékkal fűszerezett előadásban a gyermekek is részesei lesznek a történetnek. Az egész napos program keretében lehetőség lesz a Dr. Code Programozó Iskola oktatói segítséggel egyszerű LEGO-robotok építésére és programozására.

ÜGYESSÉGI JÁTÉKOKKAL IS VÁRJÁK A LÁTOGATÓKAT

A múzeum udvarán egyedi ügyességi játékokkal várják az érdeklődő családokat. A felhőkapkodó szerkezettel három, a repülőgép előtti kötélen lecsúszó felhőt kell eltalálni, a Jövőbe lövő pedig a Tintaló Társulás saját fejlesztésű célba lövő játéka. Szintén nyitástól zárásig készülnek a szervezők a kiállításokhoz kapcsolódó nyomozó, kereső és kvízjátékokkal, múzeumpedagógusaik jóvoltából pedig több kézműves foglalkozás közül lehet majd választani. A programok ingyenesek, további részletek pedig ITT olvashatók.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb