Mindenmás

Napi pakk: esős napra számíthatunk Kecskeméten, ma beköszönt a csillagászati ősz

Esős nap elé nézünk Kecskeméten, így, ma mindenképp legyen nálad esernyő, ha elindulsz otthonról. Mert bizony a kissé barátságtalan időjárás ellenére számtalan programmal kecsegtet bennünket Kecskemét, így lesz okunk bőven nyakunkba venni a várost. Ma hivatalosan is itt a 2023-as ősz, ma van ugyanis az őszi napéjegyenlőség napja, ezt követően hosszabbá válnak az éjszakák a nappalokhoz képest. Meghoztuk a szombati Kecskemét365 Napi pakkot, a kávéd mellé!

MAI NÉVNAPOSOK

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden kedves Tekla, Ildikó, Ilona, Ila, Lina, Líviusz és Telma nevű Olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • Ma van az Őszi napéjegyenlőség, a csillagászati ősz kezdete.
  • 151 éve született Richter Gedeon gyógyszergyáros, vegyész.
  • 134 éve Fusajiro Yamauchi megalapította a Nintendot. Eredetileg kézzel készített ún. hanafuda kártyákat gyártottak, majd az évek során a videójátékgyártás vált a cég fő profiljává és a játékipar egyik meghatározó szereplője lett.
  • 85 éve Bécsben megszületett Romy Schneider német-francia színésznő (Sissi).
  • 84 éve Londonban meghalt Sigmund Freud osztrák ideg- és elmegyógyász, esszéíró, a pszichoanalízis megalkotója.
  • 74 éve született Bruce Springsteen amerikai énekes és gitáros (Born in the USA).

ESŐS NAPUNK LESZ MA KECSKEMÉTEN, INDUL A CSILLAGÁSZATI ŐSZ

Holnap ne hagyd otthon az esernyőd, ugyanis szombaton reggel, illetve napközben egy hidegfront hoz esőt, illetve záporokat, zivatarokat Kecskemétre és környékére. Továbbá ma van az őszi napéjegyenlőség, majd ezt követően hosszabbá válnak az éjszakák a nappalokhoz képest. Mint az Időkép írta, szeptember 23-án reggel 8 óra 50 perckor beköszönt a csillagászati ősz.

TELIS-TELE LESZÜNK PROGRAMOKKAL EZEN A HÉTVÉGÉN

Annyi program vár ránk ezen a hétvégén Kecskeméten, csak győzzük valamennyit végigjárni! Egy biztos, nem fogunk unatkozni a Hírös városban: többek között Hunyadivárosi Napok, nyilvános lakodalom, filmfesztivál és pörgős bulik hada a kínálatban. Mutatjuk máris a legígéretesebb programokat, meghoztuk a Kecskemét365 Kikapcsot!

MA MUTATKOZIK BE A CIRÓKA BÁBSZÍNHÁZ ÚJ DARABJA

A családi összetartozás fontosságára hívja fel a figyelmet a kecskeméti Ciróka Bábszínház Családfa-mesék című új darabja, amelyhez játékos foglalkoztató füzet is készült. A kecskeméti bábszínház 2023/2024-es évadának első nagyszínpadi előadását, – amely egyben színházi nevelési előadás is – Markó Róbert viszi színre. 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb